Train als een Danser met Essentrics® Barre bij Boutique Studio Suzy Jay

May 16, 2024

Train als een Danser met Essentrics® Barre bij Boutique Studio Suzy Jay

Wil je de elegantie en kracht van een danser bereiken? Bij Boutique Studio Suzy Jay bieden we Essentrics® Barre, een unieke fitnessmethode die is ontworpen om je houding te verbeteren, je spieren te verlengen en je gewrichten te versterken. Hoe je precies met Essentrics® Barre je lichaam kunt transformeren? Lees hier meer over de drie effectieve technieken die in elke Essentrics® Barre workout gebruikt worden.

1. Vergroot Je Bereik en Flexibiliteit

Een van de belangrijkste elementen van Essentrics® Barre is het stimuleren van je spieren om verder te strekken dan hun gebruikelijke limieten. Dit proces, bekend als excentrische training, helpt je spieren langer en slanker te maken in plaats van volumineus en strak. Hierdoor verbeter je niet alleen je flexibiliteit, maar activeer je ook de diepere spierlagen die vaak worden verwaarloosd.

Praktische Tip: Aan de barre moedigen we je aan om je bewegingen steeds iets verder te strekken. Door dit consequent te doen, zul je snel merken dat je kracht en flexibiliteit toenemen, en dat je lichaam soepeler aanvoelt.

2. Bouw Elegantie en Stabiliteit met Optrekken of ‘Pulling Up”

Bij Essentrics® Barre draait alles om elegantie en vloeiende bewegingen, en de techniek van ‘omhoog trekken’ speelt hierin een cruciale rol. Net zoals een ballerina haar lichaam optilt om de impact van sprongen te minimaliseren, trainen Essentrics-oefeningen je spieren om zich opwaarts te verlengen. Dit helpt niet alleen bij het verbeteren van je houding, maar ondersteunt ook je lichaam tegen de zwaartekracht.

Probeer Het Zelf: Visualiseer een touwtje dat door je ruggengraat omhoog wordt getrokken, waardoor elk deel van je ruggengraat gelijkmatig wordt uitgelijnd en opgetrokken. Deze techniek kan worden toegepast in zowel zittende als staande houdingen.

3. Verlicht Gewrichtsbelasting met Uittrekken of ‘Pulling Out’

Veel mensen hebben last van gewrichtsproblemen zoals artritis of klemmende gewrichten, die verergeren door repetitieve bewegingen die de gewrichten samenpersen. De ‘Pulling Out’-techniek van Essentrics® helpt de spieren rond het gewricht te verlengen en vermindert zo de druk op het gewricht. Dit zorgt voor een betere bewegingsvrijheid en minder pijn.

Aan de Barre: Bij zijwaartse kicks is het belangrijk om de heupen te stabiliseren door je buik- en bilspieren aan te spannen. Terwijl je het been naar buiten strekt, til het langzaam op zonder je heup te verplaatsen. Hoe meer je uitstrekt, hoe uitdagender de oefening wordt.

Transformeer Je Lichaam met Essentrics® Barre

Bij Boutique Studio Suzy Jay zijn we gepassioneerd over het helpen van vrouwen om hun beste zelf te worden door middel van fitnessvormen als Essentrics® Barre. Deze unieke methode combineert de elegantie van ballet met effectieve, wetenschappelijk onderbouwde technieken om je lichaam te verlengen en te versterken zonder gewichten. Met consistentie zul je binnen enkele weken merkbare verbeteringen zien in je kracht, flexibiliteit en houding.

Wil je meer weten over Essentrics® Barre en hoe het je kan helpen je doelen te bereiken? Bezoek dan Boutique Studio Suzy Jay Online en ontdek ons aanbod van studio- en online lessen. Begin vandaag nog en ervaar de voordelen van trainen als een danser!

INSTAGRAM

volg meer fit & fun op

@suzyjay_boutiquestudio

instagram